Vandaag

Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens het Hemelvaartweekend

Je hoeft vier dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet. Je hoeft niet op de bezorgdienst te wachten, want tijdens het lange Hemelvaartweekend strijkt het foodtruckfestival neer in Gorinchem! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer.

Lees meer »

Natuurkunstmuseum geopend met feestelijke ceremonie

Het Natuurkunstmuseum opende op woensdag 27 maart om 15.30 uur officieel zijn deuren, met de eer om te worden ingehuldigd door Guus Verburg, ook bekend als @kinderburgemeestergorinchem! Het museum herbergt tijdelijk alle prachtige inzendingen van de Natuurkunstwedstrijd 2024.

Lees meer »

Weekend van het Verdedigingserfgoed Gorinchem

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april zijn vele boeiende bouwwerken, vaak in een groene omgeving, tegelijk open. Natuurlijk ook in de allermooiste vestingstad van Nederland! 

Lees meer »

Eerste editie van de Vestingregatta

Dit jaar bestaat de Gorcumse Roei & Zeil Vereniging 100 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert de Gorcumse op 7 april 2024 een roeiwedstrijd. Alle roeiliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze mijlpaal in de roeigeschiedenis: de eerste editie van de Vestingregatta 

Lees meer »

Burgemeester bezoekt Maranathakerk

Op zaterdag 13 april om 15.00 uur (inloop v.a. 14.30 uur) zal burgemeester Lichtenberg aanwezig zijn bij de officiële presentatie van het boek ‘Aangesproken door glas’. Het rijk geïllustreerde boek vertelt aan de hand van de acht glas-in-loodramen in de kerk over het ‘Onze Vader’, het gebed dat iedereen kent.

Lees meer »
Gisteren

Man gewond na val met fiets in Gorinchem

Een fietser is donderdagochtend 28 maart 2024 gewond geraakt op de Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem. Ter hoogte van de rotonde bij de A27 schrok de man van een plotseling afslaande scooter en kwam vervolgens hard ten val.

Lees meer »

Onderhoudswerkzaamheden A27 rond Koningsdag

Rijkswaterstaat meldt onderhoudswerkzaamheden aan de A27 in het weekend rond Koningsdag. Het betreft het wegdeel in de noordelijke richting: Breda → Gorinchem. Dit van vrijdag 26 april 21:00 uur tot maandag 29 april 05:00 uur. In deze periode voert Rijkswaterstaat verschillende werkzaamheden uit.

Lees meer »

Feestweekend: Waterpoort Festival

Het Waterpoort Festival vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 april en duurt dit jaar een dag langer dan de editie van vorig jaar. Het wordt een compleet weekend vol muzikaal plezier wordt. Het festival vindt plaats, zoals de naam al doet vermoeden, op het evenemententerrein ‘Buiten de Waterpoort’.

Lees meer »

Avondvullend optreden van The Nino’s

Rockband The Nino’s treden zaterdag 13 april op in dorpshuis BuBeClu aan de Nijverheidsstraat 2 in Aalburg. Deze band bestaat uit vijf echte rockers: Nino Henry op de  Bas, Kees Vos en Dave De Vaan met gitaar, Tonny Hussaarts achter het drumstel en zanger Andre Eggebeen. 

Lees meer »

Grootste snuffelmarkt van Zuid-Holland!

Op 2e Paasdag, 1 april, wordt de Evenementenhal Gorinchem omgetoverd tot een paradijs voor liefhebbers van tweedehands schatten en curiosa. Met maar liefst 550 kramen vol vintage vondsten, zolderopruimingen en nog veel meer, is er voor ieder wat wils!

Lees meer »
27 maart 2024