Natuurcentrum & IFFG tonen samen film

Vrijdagavond 23 juli en zaterdagavond 24 juli staat het scherm van de zomerbuitenbios van het IFFG op de gezellige binnenplaats van het Natuurcentrum Gorinchem in het Gijs van Andelpark. De twee organisaties sloegen de handen weer ineen en zorgen voor zomers genieten onder de sterrenhemel.
foto’s: Ferry Verheij

De organisatie koos twee films die je meevoeren naar verre oorden. De vrijdagavond brengt je in diverse Afrikaanse landen. In de documentairefilm The Great Green Wall neemt de stralende Malinese muzikante Inna Modja je mee naar de Sahel, de regio waar ze vandaan komt. Deze regio wordt geconfronteerd met klimaatverandering. Ze wil niet de andere kant op kijken en begint aan een bijzondere reis langs Afrika’s Grote Groene Muur: een strook bomen en beplanting van 8.000 kilometer, helemaal van Senegal naar Djibouti. (artikel gaat verder onder de foto)

Zaterdagavond beland je met de film Öndög op de steppe van het unieke en bijzondere Mongolië. Een moordzaak in de steppe, ’s nachts moet een jonge en onervaren politieagent de plaats delict beveiligen. Omdat hij niet bekend is met de gevaren ter plaatse, wordt een lokale herderin gestuurd om hem en het lichaam te bewaken. Ze is een vrouw die de wolven én haar buurman afschrikt. De herderin heeft zo haar eigen plannen voor de toekomst, die nauw verbonden zijn met de mythen van haar vaderland.

Beide avonden staan de stoelen voor de bezoekers klaar en zorgt het Natuurcentrum samen met De Vitaminkantine dat er drankjes en lekkers te verkrijgen zijn. Tickets bestel je via www.iffg.nl.

Geef een reactie