Zomer en hoog water

Het stijgende water in de Merwede trok zondag veel volk naar Buiten de Waterpoort. Iedereen wilde wel even met eigen ogen zien of het water in de rivier bij Gorinchem ook begon te stijgen. Ze gingen niet voor niets, want ook bij ons is duidelijk te zien dat het water al flink hoger was geworden.

Het werd het ook flink warm en zochten strandgangers nog het water op. Hier moet goed bij worden opgepast want inmiddels is er een sterke stroming in de rivier en wijzen borden bij het strand op de grote risico’s. Het strand begint trouwens steeds smaller door het stijgende water.

Bij de trappen aan het Eind zochten mensen ook verkoeling op het water. Ze hadden plezier met rubberboten en kajaks.

Veel wandelaars eveneens op de vestingwallen. Daar kon men getuigen zijn van de ondergelopen stukken land.

Geef een reactie