Politie druk met luchtballon

Zondagavond zijn politiemensen uren druk bezig geweest met de landing van een klein model luchtballon in Goudriaan. De ballon was geland in een weiland waarvan de boer al vaker had aangegeven dit niet te willen om bepaalde redenen. Dit was echter niet bekend bij deze luchtvaartmaatschappij. Normaal gesproken zijn zulke locaties als no go aangegeven in een app.

Dit mondde uit in een conflict waarbij de gemoederen hoog opliepen. In de eerste instantie mocht de luchtballon lopend vanaf het weiland verplaatst worden. Echter besloot één van de aanwezigen toch het weiland in te rijden om met behulp van anderen de ballon in te laden. Dit mede gezien de omvang van de ballon. De boer was hier niet van gediend en blokkeerde de toegangsweg naar het weiland.

Na ruim 2 uur in gesprek te zijn geweest bij dit conflict zijn er door ons een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het zich bevinden op verboden grond in strijd met de afgesproken voorwaarden. Hierop heeft de boer zijn auto verplaatst en kon ieder zijn weegs.

Voor de twee passagiers was dit in ieder geval een avond om nooit te vergeten en was men wat later thuis dan gepland. Ook wij als politie zien gelukkig dat zulke situaties meestal in goed overleg over en weer word opgelost. Nu verliep dit helaas anders.

Geef een reactie