Pas op voor phishing mails!

De afgelopen maanden worden steeds meer mensen geconfronteerd met zogenaamde ‘phishing mails’. Dit zijn fake mailtjes waarin mensen worden gevraagd om via een (valse) link een betaling te doen en/of gegevens achter te laten. Pas hier voor op!

Recent zijn diverse inwoners van Nieuwegein de dupe geworden van een phishing mail waarbij criminelen zich voordoen als WoningNet. Hierbij wordt aangegeven dat je moet betalen om inschrijving te verlengen. Na het doorklikken op de link worden er flinke bedragen van de rekening afgeschreven.

Voor de goede orde: de echte instantie WoningNet heeft niets met deze oplichting te maken en is zelf ook slachtoffer van deze vorm van criminaliteit!

Klik niet zomaar op een link en betaal ook niet zomaar een bedrag. Twijfel je over een mail? Neem dan contact op met het bedrijf om te verifiëren of de mail echt van hun afkomstig is.

Op zoek naar tips en filmpjes? Kijk dan op www.politie.nl

Geef een reactie