Tentoonstelling Hugo de Groot in bibliotheek

Ook voor de jongeren zijn er natuurlijk activiteiten in verband met Hugo de Groot. De tentoonstelling is op de tweede verdieping van de Bibliotheek aan de Groenmarkt. Misschien ben je er al geweest of juist niet! Het kan nog steeds.

Bij de tentoonstelling kun je op een groot het Hugo de Groot ganzenbord spelen. Ook kun je in een echte boekenkist kruipen, mee tekenen aan een groot schilderij, je verkleden als Hugo of een escape kist oplossen.

De tentoonstelling is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Mine-craft Hugo de Groot

In een middeleeuws kasteel woonden een heleboel mensen: de kasteelheer, zijn familie, soldaten, dienstmeisjes en stalknechten. Al deze mensen hadden een eigen plekje. Met bestaande kastelen als voorbeeld, zoals slot Loevestein, leer je alles over de opbouw en bouwwijze. En daarna ga je zelf aan de slag in Mine-craft!

Op woensdag 18 augustus van 10.30 – 12.30 uur. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Meedoen is gratis. Graag vooraf aanmelden. Wees er snel bij. Slechts een beperkt aantal kaarten.

Geef een reactie