Lezing over ongewild urineverlies en verzakking

Rivas ledenorganisatie organiseert een informatieavond over ongewild urineverlies en verzakking. Gynaecoloog Jan Schrickx legt in zijn lezing ‘Laat met niet lachen!’ op een begrijpelijke manier uit wat een verzakking nu eigenlijk inhoudt. Ook legt hij uit wanneer er precies sprake is van incontinentie. Hij vertelt deelnemers wat zij er zelf aan kunnen doen en wanneer en welke behandelingen een oplossing bieden.
Gynaecoloog Jan Schricks geeft een lezing over ongewild urineverlies en verzakking.

Verschillende behandelopties

Jan Schrickx werkt als gynaecoloog in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zijn aandachtsgebieden zijn verzakking, incontinentie, bekkenbodemproblemen en menopauze. Jan Schricks legt uit: ‘Ongewild urineverlies of verzakkingen zijn geen aandoeningen om te lachen. Het is ook niet iets om je voor te schamen. Veel vrouwen hebben er namelijk last van en het komt voor op verschillende leeftijden’. In veel gevallen is bekkenfysiotherapie de eerste behandeloptie bij urineverlies en verzakking. Erica van den Berg-Pasveer is geregistreerd bekkenfysiotherapeut in het Beatrixziekenhuis. Zij geeft tijdens dit evenement informatie over mogelijke behandelingen.

Aanmelden voor het evenement

Het evenement vindt plaats op donderdag 9 september 2021 van 19.30 tot 21.30 uur in het Grand Café van Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 5,00. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Geef een reactie