Tweede editie Blauwalg Festival gaat door met tweede podium

Op 21 augustus vindt de tweede editie van het Blauwalg Festival plaats. Muziekliefhebbers kunnen twee jaar na de uitverkochte editie van 2019 genieten van een extra podium met dubbel zoveel artiesten. Op het strand van de Slingelandse Plassen in Goudriaan staan talentvolle Nederlandse bands, met stijlen die uiteenlopen van rock, ska en grunge tot indie – allemaal net onder het oppervlak van mainstream muziek.


Na een succesvolle eerste editie kon een vervolg van het Alblasserwaardse festival niet uitblijven. Het enthousiasme van de bezoekers en artiesten spoorde de organisatie, volledig afkomstig uit Goudriaan en Noordeloos, aan om opnieuw op zoek te gaan naar lokaal en nationaal talent.  

Door het toevoegen van een tweede podium is er ruimte voor meer muziekstijlen en ander talent. De belangrijkste eis om als band op Blauwalg te staan is als de monden van de organisatie openvallen bij het zien van de maandelijkse luisteraars op Spotify. Gelukkig is er onwijs veel talent in de buurt en daar net buiten, waardoor een lijst met artiesten die minder dan tweeduizend luisteraars per maand hebben en erg goed klinken geen moeilijke opgave was.(artikel gaat verder onder de video)

Aftermovie Blauwalg Festival 2019

Met een podium op het water en in de ‘rimboe’ wordt Blauwalg niet alleen een muzikaal, maar ook visueel een spektakel. Ondernemers uit de buurt dragen hier middels licht, geluid en een hapje en een drankje hun steentje aan bij. Blauwalg Festival is de perfecte plek voor de muziekliefhebber om nieuw talent te ontdekken in alle soorten en maten, maar ook voor de bezoeker die opzoek is naar een dag vol gezelligheid op een unieke locatie.  

De line-up van dit jaar bestaat uit onder andere The Vices, Get Jealous, Thaïti, Common People en Dr Justice & The Smooth Operators. Kaartjes zijn te koop via de website van het festival: blauwalgfestival.nl/kaarten.   

foto’s: Arie Bart de Vries

Geef een reactie