Culturele en culinaire zondag

De culturele zondag van 8 augustus valt toevallig samen met een culinaire zondag want Buiten de Waterpoort vindt een foodtruck festival plaats. Een ideale plek om kunst te combineren met lekker eten en drinken. Wandel daarna even door richting de jachthaven en bezoek het atelier voor clavecimbelbouw. Met uitleg door Boudewijn Verhoef. In het Stiltecentrum aan de voet van de Grote Toren is een tentoonstelling van krachtbeelden, Khuyas genoemd, van beeldend kunstenaar Ton Naron. Oude culturen kennen ‘wijsheid-bewaarders’. Deze Khuyas zijn een soortgelijke vorm van die oeroude krachtobjecten.
foto: GP-buro, Boudewijn Verhoef

Nieuw in Galerie ’t Hart Expo in de Gasthuisstraat 34 zijn de Playmobil diorama’s. Een interactieve expo, erg leuk ook voor kinderen. In de Grote Kerk de laatste dag van de tentoonstelling ‘Licht’ van cursisten o.l.v. Neeltje Alblas. De expo sluit om 16.30 uur vanwege de kerkdienst. In de Caponnière hangt een selectie van maritieme werken van Teun Verduin. In galerie De Burgpoort in de Burgstraat 13 zijn wisselende werken te zien van zeven kunstenaars met verschillende technieken. Drie deuren verder, op nummer 19 exposeert Karen Bruggeman eigen werk met gemengde technieken.

Frits Zillig

In ‘De Weverij’ van Studio Roodenburg op de Langendijk 73 vinden ambachtelijke demonstraties plaats aan de weefgetouwen. Galerie Kunst bij Karel op nummer 88 heeft weer een keur aan nieuwe werken. Keramiek, schilderijen en ruimtelijke objecten. In de bovenste  ruimte van molen ‘De Hoop’ is nog de expositie te zien van Frits Zillig. Hij maakt figuratieve objecten met lood en zink.

Gorcumse musea

In het Gorcums Museum is vanwege corona de tentoonstelling ‘Een monument voor de BKR’ verlengd. Nieuw is een verrassende tentoonstelling ‘Recht op verzet’ waarin historische prenten en uitspraken van Hugo de Groot een dialoog aangaan met het werk van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn de vaste historische collectie en de martelaren van Gorinchem te bezoeken. In het Hendrick Hamelmuseum bevindt zich de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder. Aanvullend is er een kleine expositie over de polder en de oud Hollandse waterlinie met uitleg van Ed Giskes van Werkgroep Vesting Gorinchem.

Theater Peeriscoop, het Zevende Huis en de Kruitmagazijnen hebben zomersluiting. Actuele informatie en adressen: www.culturelezondaggorinchem.nl

Geef een reactie