Ook prikbus in Molenlanden

Vanaf maandag 23 augustus tot en met 3 september komt de prikbus in Groot-Ammers te staan. Heeft u nog geen coronavaccinatie gehad, dan kunt u hier uw eerste prik krijgen zonder een afspraak te maken. Na Groot-Ammers doet de GGD met de prikbus ook andere kernen aan in Molenlanden.

Onlangs is bekend geworden dat de priklocatie in Groot-Ammers op 23 augustus de deuren sluit. Direct daarna komt de prikbus naar Molenlanden. De vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase in. Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD met de bus naar de inwoners toe. Dit om alle inwoners van Molenlanden de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier ook zonder afspraak een (eerste) prik te halen.

Dichtbij, gratis, zonder afspraak

De prikbus is vooral bedoeld voor inwoners die nog geen eerste prik tegen corona hebben gehad. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

Informatie over vaccineren en eerste prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Zij kunnen zich ook laten vaccineren. Voor de tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een ‘vaste’ locatie. Hiermee worden ze ter plekke geholpen door medewerkers van de GGD.

Dit gezamenlijke initiatief van de GGD en de gemeente is ervoor bedoeld om de drempel voor mensen om zich te laten vaccineren te verlagen.

Openingstijden en locatie

De prikbus is vanaf maandag 23 augustus tot en met 3 september dagelijks open van 08.00 – 16.00 uur. De bus staat op het parkeerterrein bij de Reiger, De Boomgaard 3, 2964 AV, in Groot-Ammers.

Een aantal inwoners dat al een afspraak had staan in Groot-Ammers, krijgt in deze periode een tweede prik.

Naar andere dorpen in Molenlanden

De prikbus komt na 3 september ook in andere kernen van Molenlanden. Welke dit zijn en op welke data de bus er staat, wordt later bekend gemaakt.

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Geef een reactie