Prikken zonder afspraak

De landelijk website prikkenzonderafspraak
geeft een actueel overzicht van alle locaties in Nederland waar je terecht kunt voor een prik zonder afspraak. Vanaf volgende week staan ook onze locaties daar ook op.

Vanaf maandag 16 augustus start de GGD Zuid-Holland Zuid met prikken zonder afspraak en kun je voor je eerste prik gewoon binnenlopen bij de vaccinatielocatie in Gorinchem of Dordrecht. De vrije inloop voor een eerste prik is tot nader order dagelijks geopend van 09.00-19.00 uur.

Zo werkt het

Bij het prikken zonder afspraak kun je kiezen of je met het Janssen- of met het Pfizer-vaccin gevaccineerd wilt worden. Ben je jonger dan 18? Dan heb je deze keuze niet, maar krijg je altijd het Pfizer-vaccin. Hierin volgen wij het advies van de Gezondheidsraad.
Ook als je uit een andere regio komt, ben je welkom voor het prikken zonder afspraak bij de vaccinatielocatie in Dordrecht of Gorinchem. Neem wel je mondkapje en je ID-bewijs mee.

Alleen je eerste prik zonder afspraak

Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor je eerste prik en je dus nog niet gevaccineerd bent. Na het zetten van die eerste prik wordt een afspraak gemaakt voor je tweede prik.
Het prikken zonder afspraak is niet bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben staan voor een tweede prik. Wil je je afspraak voor de tweede prik verzetten? Dan moet je via de landelijke site of het callcenter een nieuwe afspraak maken. Dit kan niet bij de vaccinatielocatie.

Geef een reactie