Gisteren

Onnodige uitrukken hulpdiensten voorkomen

Dit bericht dient als waarschuwing voor de ernstige gevolgen van onnodige meldingen bij de brandweer. In Gorinchem werd dinsdag de brandweer gealarmeerd nadat een kinderfietsje langs de waterkant van de Handelskade werd aangetroffen. 

Lees meer »
26 maart 2024

Lezing over autisme in bibliotheek

Van 30 maart tot 7 april is het in Nederland de Autismeweek. Door het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme. Op 4 april organiseert de bibliotheek in Gorinchem een lezing door Marieke Collignon.

Lees meer »

Wijziging afvalinzameling met Pasen

Op maandag 1 april, Tweede Paasdag haalt Waardlanden geen oud paper op. Dit gebeurt nu op dinsdag 2 april. Ook zijn op maandag 1 april alle milieustraten, het Kringloopplein in Nieuw-Lekkerland en het kantoor van Waardlanden gesloten.

Lees meer »
25 maart 2024

Vernieuwd sanitair gebouw in Lingehaven opent zijn deuren in stijl

Het voorseizoen van de Lingehaven wordt gestart met  het vernieuwde sanitair gebouw dat zijn langverwachte onthulling nadert. Een grondige renovatie heeft het interieur van dit gebouw volledig getransformeerd, waardoor het van binnen niet langer te herkennen is. Hoewel de buitenkant grotendeels onveranderd blijft, zijn er enkele subtiele aanpassingen doorgevoerd.

Lees meer »

CDA: toch nieuwe treinen MerwedeLingelijn!

Het CDA Zuid-Holland is blij met het nieuws dat de MerwedeLingelijn vanaf eind 2027 met nieuwe treinen zal gaan rijden. Jarenlang heeft het CDA gepleit voor de vervanging van de niet goed functionerende huidige treinstellen, maar bij gebrek aan steun binnen Provinciale Staten leek dit onhaalbaar. Nu door een nieuw veiligheidssysteem op het spoor nieuwe treinen nodig zijn kunnen de treinstellen toch worden vervangen.

Lees meer »

Met het IFFG naar Turnhout

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) zou normaal gesproken in de maand april plaats vinden, door het ontbreken van een geschikte locatie  is dat dit jaar komen te vervallen. De organisatie zat niet bij de pakken neer en komt in 2024 met een geweldig alternatief programma.  In de maand april zijn er films voor scholen, een docentenbijeenkomst en een filmdag bij het partner festival MOOOV in Turnhout, België.

Lees meer »
24 maart 2024

Onderhoud aan Wilhelminafontein

Het terrasseizoen gaat beginnen en daarom wordt de Wilhelminafontein op de Grote Markt helemaal in orde gemaakt. Het onderhoud duurt vanaf 26 maart tot waarschijnlijk 29 maart. Er is weinig overlast.

Lees meer »

Samen maakten we Gorinchem Schoner

Op 23 maart hebben buren, familieleden, verenigingen, sportclubs en scholen in heel Nederland hun krachten gebundeld tijdens de Landelijke Opschoondag om gezamenlijk zwerfafval te bestrijden. Ook in Gorinchem was er volop gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en de stad een stuk schoner te maken.

Lees meer »
23 maart 2024

FIXbrigade nu ook in Gorinchem actief

Inwoners in Gorinchem die moeite hebben met het betalen van de energierekening en hulp kunnen gebruiken bij het nemen van energiebesparende maatregelen kunnen vanaf nu hulp krijgen van de FIXbrigade. De FIXbrigade Gorinchem is een initiatief van gemeente Gorinchem in nauwe samenwerking met De Klussendienst, SitY Academy en De Gezel. 

Lees meer »

Nieuwe fotospotroute in Gorinchem geopend

Wethouder Attie Mager en hobbyfotograaf Michel de Ruiter hebben vandaag met trots de nieuwe fotospotroute in Gorinchem geopend. Deze fotogenieke route neemt bewoners en bezoekers mee langs 14 speciaal geselecteerde plekjes in de stad, waaronder een unieke locatie op de veerboot tussen Gorinchem en Woudrichem.

Lees meer »
22 maart 2024

Schoonmaakactie Kanaal van Steenenhoek

Tijdens de Landelijke Opschoondag, 23 maart,  organiseert burgerinitiatief Schoon Gorinchem samen met de Gorcumse Roeivereniging een schoonmaakactie op de oevers van het Kanaal van Steenenhoek. Doe je mee?

Lees meer »