Hugo de Groot inspireert kunstenaars

Expositie Fort Vuren zaterdag 28 augustus (11-17 uur) en zondag 29 augustus (12-16.30 uur)

In het laatste weekend van augustus vindt in Fort Vuren een expositie plaats. De corona maatregelen maakten dat deze expositie naar een later tijdstip moest verhuizen. De expositie van het Kunstcafé heeft het thema Hugo de Groot als ‘rolmodel’. Een van de Regionale kunstenaars is de Annet Ardesch uit Gorinchem.

Annet verzamelde 24 lege containers, ging op zoek op zoek naar een lettertype passend bij de schrijfwijze uit de 17e eeuw. Bedacht kernwoorden van universele menselijke waarden en typte de teksten op papier en maakte dit papier “oud”. Er werden heel handelingen verricht voordat Annet tevreden was over haar werk. Met het werk stapt zij uit haar comfortzone van de schilderkunst en maakte een object dat de sleutels tot universele waarden verbeeldt.

Dit weekend 28 en 29 augustus kunt u haar werk en dat van andere regionale kunstenaars gaan bekijken in Fort Vuren. De locatie alleen al is een bezoekje waard. Sinds kort maakt het Fort deel uit van werelderfgoed.

Geef een reactie