Lunchconcert door contrabassist James Oesi en violist Merel Junge

Prominent klassiek contrabassist James Oesi is, samen met violist Merel Junge, op 1 september bij het Lunchconcert te zien in de Grote Kerk Gorinchem. Bijzonder, want je ziet contrabas niet zo vaak in een solo context.

Over de artiesten

James Oesi

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). 

Merel Junge

Merel Junge studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths, was in 2001 winnares van het Davina van Wel Vioolconcours en behaalde in 2007 haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na haar studie vertrok Merel naar het buitenland, waar zij onder leiding van Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra speelde, evenals in het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Als soliste trad Merel op met onder meer het Eerste vioolconcert van Max Bruch, het Vioolconcert van Mendelssohn en het Concert voor viool enblazersensemble van Kurt Weill. Momenteel speelt Merel in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Ook speelt ze bij Spinvis.

Het concert op woensdag begint om 12.45 uur. Gratis toegang, bijdrage na afloop welkom. Deze komt ten goede aan het onderhoud van de kerk.

Geef een reactie