Snelheidsduivel Werkendam

De politie Zuidwest Brabant betrapte, zaterdag 28 aug., bij een snelheidscontrole, een bestuurder die op de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam die daar met een snelheid van 185 km. per uur reed. Op deze locatie is een snelheid van 60 km. per uur toegestaan.

Een rijbewijs wordt ingevorderd als de maximumsnelheid met 50 km. per uur wordt overschreden. Binnen de bebouwde kom vindt invordering zelfs al plaats vanaf 30 km. per uur boven de toegestane snelheid. Bij invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of het rijbewijs tijdelijk wordt ingehouden of dat de overtreder zijn rijbewijs terugkrijgt. In de periode dat men het rijbewijs kwijt is, mag men geen enkel motorrijtuig besturen. Ook niet als een voertuig (bijvoorbeeld een trekker of een bromfiets) nodig is voor het werk.

Bij deze controle werden nog 5 andere auto’s betrapt op een snelheidsovertreding van meer dan 30 km. per uur.

Geef een reactie