Expositie techniek laatste week

Nog tot en met 18 september 2021 kan de boeiende expositie Techniek voor jongens en meisjes worden bezocht. Velen gingen u deze zomer al voor en het was afgelopen maanden dan ook gezellig druk in Museum De Koperen Knop. Niet alleen de kids vonden de expositie ‘cool’, ook ouders en grootouders genoten van het stuk nostalgie, dat de expositie biedt.

Merken en soorten

De expositie is mogelijk dankzij bruiklenen van verzamelaars. Er is materiaal van Mobaco, constructiespeelgoed van hout en karton, Technisch Lego, waarmee stoere auto’s en machinerieën kunnen worden gemaakt. Ook Fischer Techniek is aanwezig, en eveneens Temsi, een alternatief voor het altijd dure Meccano. Natuurlijk is ook het overbekende Meccano vertegenwoordigd. Montagespeelgoed dat bestaat uit meer dan 400 verschillende onderdelen en buitengewoon geschikt om bijzondere bouwwerken te maken. Daarnaast is er een nieuwkomer op de markt: Ugears, houten mechanische modellen, zonder lijm of gereedschap. Ook vindt u er de bekende stoommachientjes aan. Veel van het geëxposeerde materiaal werkt, wat de expositie extra boeiend maakt.

Detectivespel en meer

Er is bij de expositie een knutselhoek voor de kids, zodat deze zelf aan de slag kunnen. Het in de zomer altijd uitgezette detectivespel staat helemaal in het teken van technisch speelgoed, waarbij de kids als een echte speurneus zoekgeraakte expositiematerialen moeten opsporen. Ook zijn er speurtochten, zowel bij de expositie als in het voorhuis van De Koperen Knop. Voor de allerkleinste kinderen zijn er kleurplaten met gratis kleurtjes. En iedereen die het detectivespel speelt of een speurtocht inlevert dingt mee naar een prijs en krijgt polsbandje. In de museumwinkel is ook divers constructiespeelgoed te koop.

Het museum

Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam, is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De theetuin is van woensdag t/m zaterdag open van 13.00 tot 16.30 uur. Voor vragen mailt u koperenknop@koperenknop.nl of u belt met 0184-611366. U bent weer van harte welkom in het cultureel en historisch centrum in de Alblasserwaard.

Geef een reactie