Brandmelding loopt goed af

Donderdag kwam er een spoedmelding in Arkel van een mogelijke brand in een woning aan het Dokter H. de Vriesplein. Zowel de brandweer als meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Hierbij assisteerde ook de brandweer van Gorinchem.

(Meer tekst onder twitterbericht)

Door de politiemensen werd via de brievenbus geconstateerd dat de woning vol rook stond. Omdat het erg gevaarlijk is om een woning vol rook naar binnen te gaan hebben we de komst van de brandweer afgewacht. Brandweer Arkel gelukkig kwam met spoed en zij zijn met behulp van perslucht naar binnen gegaan.

Daar werd een snijplank aangetroffen op een elektrische warmhoud plaatje. Dit was gaan smeulen. Dankzij de goede rookmelders werden de hulpdiensten tijdig gewaarschuwd waardoor erger kon voorkomen.

De woning werd daarna goed geventileerd door de brandweer.

Geef een reactie