Fête de la Nature geslaagd

Natuurcentrum Gorinchem organiseerde afgelopen dagen het Fête de la Nature, het grootste natuurfestival van Nederland. Fête de la Nature brengt mensen op een positieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met elkaar. Van Friesland tot Limburg worden festiviteiten georganiseerd met allerlei leuke activiteiten.

Gedurende de dagen vrijdag, zaterdag en zondag weren er bij het Natuurcentrum activiteiten georganiseerd. Met deze activiteiten worden meerdere mensen betrokken bij de natuur, op een manier die bij hen past. IVN Natuureducatie vierde mee en ondersteunde Fête organisatoren in de communicatie en organisatie. Samen vierden we de natuur! (Meer tekst onder foto)

Zo kwam Marc Sterk van het tuincentrum met dezelfde naam vrijdagmiddag met de plantenkar vertellen hoe je je tuin kunt beheren zonder te beheersen. Hij gaf advies over hoe je eenvoudig de biodiversiteit in de tuin kunt vergroten; dat is goed voor natuur en milieu en je blijft speels genieten en leren in eigen tuin!

Het feest ging in de nacht van vrijdag op zaterdag verder. Na zonsondergang kon je op het Natuurcentrum o.l.v Johan Sterk de schoonheden van de nacht bestuderen. Het werd een nachtvlindernacht. Voor de liefhebbers was er een vleermuizenexcursie. Daarnaast was er ook een mogelijkheid voor zaklampvissen.

Zaterdag vond er een muzikale interactieve voorstelling plaats van Peter en de Wolf, een eigentijdse vrije versie van het door Sergej Prokofjev geschreven verhaal, toegesneden op jonge kinderen. Prachtige muziek, humor en poëtische momenten wisselen elkaar af. Mirjam van den Bogaard vertelt en speelt het stuk op theatrale wijze, Izak Boom schreef nieuwe muziek en illustreert dit muzikaal sprookje op tal van instrumenten, variërend van piano en accordeon tot mandoline, ukelele, gitaar en banjo. Van de voorstelling is een impressie gemaakt op video. Het plezier van de jeugd en de ouderen spatte er vanaf. (Meer tekst onder video en foto’s)

Op de uitkijktoren van het Natuurcentrum kon men zondagmorgen mee doen met Yoga. De Yoga was heel geschikt voor beginners of mensen die geen ervaring hebben met Yoga of meditatie. Constance Kerkhoff was de yogadocent. Zij wil graag mensen kennis laten maken met de vele gezondheidsvoordelen van bewust ademen en bewegen. Naast yogadocent is ze danscoach en geeft ze dansmeditaties en drumcirkel.

Het prachtige weer tijdens Fête de la Nature, maakte het allemaal nog fijner in het Natuurcentrum. Maar daar is het natuurlijk altijd fijn om je te vermaken.

foto GP-buro (1)
foto GP-buro (2)
foto GP-buro (3)
foto GP-buro (4)
foto GP-buro (5)
foto GP-buro (6)
foto GP-buro (7)
foto GP-buro (8)
foto GP-buro (9)
foto GP-buro (10)
foto GP-buro (11)
foto GP-buro (12)
foto GP-buro (13)
foto GP-buro (14)
foto GP-buro (15)
foto GP-buro (16)
foto GP-buro (17)
foto GP-buro (18)
foto GP-buro (19)
foto GP-buro (20)
foto GP-buro (21)
foto GP-buro (22)
foto GP-buro (23)
foto GP-buro (24)
previous arrow
next arrow
 
Shadow

Geef een reactie