Bestuurder met drank op de sloot in

Zaterdagavond kreeg de wijkagent van Molenlanden west een melding van een eenzijdig verkeersongeval in Noordeloos. Bij de auto waren alle airbags uitgegaan en de bestuurder was na het uitstappen in de sloot gevallen maar hier gelukkig op eigen kracht weer uitgekomen.

Onder een prio 1, spoed rit, ter plaatse gegaan en de bestuurder aangetroffen. Wonder boven wonder bleek de bestuurder ongedeerd. Het viel direct op dat de 46-jarige Poolse verdachte uit Langerak stond te wankelen op zijn benen, praten met dubbele tong en ongelofelijk rook naar alcohol. Direct een blaastest afgenomen bij de verdachte die resulteerde in de hoogst mogelijk uitslag op straat. Hij blies een “F” van FAIL‼️

De verdachte werd direct aangehouden en men liet hem op het politiebureau blazen op de ademanalyse waar de uitslag 650 ugl betrof. Vanaf 570 ugl wordt het rijbewijs ingevorderd. Nu dus ook.

Het proces-verbaal inclusief het rijbewijs, die direct gesignaleerd is, zal worden opgestuurd naar de officier van justitie.

Alcohol is de meest gangbare en meest gebruikte harddrugs van Nederland. Een biertje is prima maar wees zo verstandig dat wanneer je nog deel gaat nemen aan het verkeer om gewoon helemaal niet te drinken. Uiteindelijk voor één ieder zijn veiligheid.

Geef een reactie