Samenwerken aan een compact centrum

Een levendig centrum is belangrijk en waardevol voor onze inwoners en bezoekers. Om te zorgen dat onze binnenstad deze rol nog beter gaat vervullen werken vastgoedeigenaren en de stichting Binnenstadsmanagement (BSM) samen aan een plan om te komen tot een compact centrum. In een compact centrum voorkom je bijvoorbeeld leegstanden. Zijn verschillende functies zoals winkels, horeca, cultuur of wonen meer geconcentreerd.

Als bezoeker van de stad beleef je een levendig en gezellig winkelcentrum waar je beleeft en verblijft. 

Gesprek over de functies in het centrum

Begin juli startte een eerste avond waar vastgoedeigenaren uit het centrum van de binnenstad bij elkaar kwamen om de mogelijkheden van een compact centrum met elkaar te verkennen. Dat deden zij door het spelen van een speciaal ontwikkeld spel. Het Kadaster ontwikkelde en begeleidde het spel. In dit spel werd gekeken naar de verdeling van de verschillende functies in het centrum. Op welke plaats past welke functie het beste en hoeveel ruimte willen we ervoor bieden? 

27 september tweede bijeenkomst vastgoedeigenaren

Op 27 september zijn de vastgoedeigenaren opnieuw uitgenodigd om de resultaten van de eerste avond met elkaar te bespreken. Ook gaan ze dan in gesprek welke impact ze zelf hebben, wat ze kunnen doen en wat ze hiervoor nodig hebben. De betrokkenheid van vastgoedeigenaren en samenwerking is essentieel. De betrokken partijen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst.

Geef een reactie