Zet je brein in beweging!

Merkt u dat u vaker dingen vergeet? Krijgt u meer moeite om meer handelingen tegelijkertijd te doen? Neemt uw concentratie af? Bent u door corona minder actief geworden en heeft u moeite om weer actief te worden? Dan is “Zet je brein in beweging” misschien wel iets voor u.

De cursus gebruikt de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Dit is, op een gezellige manier, bewegen op ritme en muziek waarbij ook veel zintuigen worden gestimuleerd. De oefeningen worden rustig opgebouwd en afhankelijk van de groep aangepast. Daarbij verschillende accenten kunnen worden aangebracht.

RGM stimuleert op een krachtige manier je coördinatie,  balans, concentratie, lezen en spraak, maar ook je gevoel voor ritme, zelfbewustzijn, geheugen en motorische vaardigheden. Deelnemers geven aan dat de methode moeilijk in woorden te vatten is, maar dat tijdens het doen je pas echt merkt wat het doet.

Daarom is er maandag 13 september 2021 een presentatie, waarin uitleg gegeven wordt over de methode, maar vooral ook ervaren kan worden hoe het werkt. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de coronaregels.

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Constance Vrijhof. Zij is oefentherapeut Mensendieck en heeft, als paramedicus, heel veel ervaring op gedaan. Daardoor is het accent steeds meer gegaan naar de “hele” mens. (lichaam en geest). De Ronnie Gardiner Methode, werkt juist op deze brede manier.

Locatie: Gorinchem, Rozenobel
Dukatenplein 2
Tijd: vanaf 13 september van 15.30 -16.30 uur

Mee doen? rgmleerdam@gmail.com of 06 26 040 013  

Geef een reactie