Tweede lezing in Natuurcentrum

Eind augustus is het Natuurcentrum Gorinchem gestart met het organiseren van maandelijkse lezingen door gastsprekers over diverse onderwerpen rondom natuur, klimaat en duurzaamheid. Op woensdagavond 22 september verzorgt natuurfotograaf en gepensioneerd boswachter Jacques van der Neut de tweede lezing. 

Wilde planten

Jacques van der Neut  vertelt 22 september een verhaal over wilde planten in alle soorten en maten.  Hij neemt de toehoorders mee op  een toer door Nederland, waarbij hij specifieke wilde planten laat zien. Limburg (orchideeën en golvend heuvelland met de Geul en ijsvogels) en de Wadden komen daarin aan de orde met zoutminnende soorten zoals zeekool. Natuurlijk besteedt hij ook aandacht aan het fluviatiele district, het rivierengebied in het algemeen en het zoetwatergetijdengebied in het bijzonder met zomerklokjes en spindotters, tenslotte is dat ons dagelijkse, woon- en leefgebied!

Exoten komen ook aan de orde, zoals reuzenbalsemien, Japanse duizendknoop en reuzenberenklauw. De waarde van het urbane district tipt hij ook aan; tenslotte worden daar al meer (ver)wilderde soorten gevonden dan in het ons omringende, landelijke gebied. Het gaat dan om soorten zoals muurvaren, tongvaren, klein glaskruid en ‘tuinvlieders’ als Dalmatiëklokje en zilverschildzaad. 

Zie ook http://www.fotoneut.nl/ 

Woensdagavond 22 september 2021 in Natuurcentrum Gorinchem, Gijs van Andelpark 1, 4204 HZ Gorinchem. Aanvang: 19.45 uur (de lezing start om 20.00 uur) De kosten van de lezing bedragen € 6,00 p.p. Aanmelden via info@ncgorcum.nl of 0183-630911 

Geef een reactie