Druk weekend in allermooiste Vestingstad

Door de verkiezing tot Allermooiste Vestingstad van Nederland door de ANWB is het in Gorinchem drukker geworden op straat. Het aantal toeristen lijkt behoorlijk toegenomen. Op de vestingwallen is dit helemaal duidelijk. De activiteiten op zaterdag 10 sept. en zondag 11 sept. waren voor velen nog meer een reden om Gorinchem te bezoeken.
foto’s: GP-buro

Dit begon zaterdag met de Open Monumentendag met het thema “Mijn monument is jouw monument”. Belangstellenden kregen de gelegenheid een aantal markante (vesting)gebouwen gratis te bezoeken. Dit kon op eigen gelegenheid, maar eveneens onder begeleiding van een stadsgids. Daarnaast was er een fietstocht, de Liniewater Quest door de Dalemse polder. (Meer tekst onder foto)

Uiteraard waren ook de musea open. Het Gorcums Museum, het Hamelhuis en Minimuseum de Luisterpost. Een gewild monument om te bezoeken was de Grote Toren. Met een conditie om de bijna 300 treden te beklimmen kon men genieten van het uitzicht in alle richtingen. (Meer tekst onder foto)

Culturele zondag

Een dag later beleefden we de opening van het nieuwe seizoen van de Culturele zondag. Om cultuur te promoten liepen er een paar fraai geklede dames door de stad. Zij deelden flyers uit waarop onder meer de locaties stonden die aan de Culturele zondag meedoen. (Meer tekst onder foto)

danseressen van balletschool Papillon met theatrale kostuums van Anja Rietveld en Willy Lemmen

Story trail

Nieuw voor Gorinchem was de Story trail. Een theaterwandeling samen met verteller Johannes. Johannes ontving de deelnemers aan de wandeling op de Kriekenmarkt bij de Jan van der Heyden-lantaarn. In zijn verhaal kwamen, hoe kan het anders, ook De heren van Arckel en Hugo de Groot voor.

Verhalen verteller Johannes komt nog een paar keer langs in Gorinchem. Wilt u deze belevenis ook meemaken dan kan dat nog op de zondagen 19 september en 3, 10 en 17 oktober. steeds om 14.00 uur. Meer info: https://www.gorkumsnieuws.nl/2021/09/10

Geef een reactie