Gorkumse kinderen Nederlands kampioen Hutcraft

Vanmiddag heeft in Arnhem een Gorinchemse afvaardiging bestaande uit zussen Ella en Amber Spelbos + zussen Merel en Julie van Hattem het 1e Nederlandse kampioenschap Hutcraft (hutten bouwen) gewonnen. 

Na de gewonnen voorronde in Gorinchem, die in de zomervakantie werd georganiseerd door The Mall Gorinchem en Gorinchem Beweegt, streden zij vandaag om de Nationale titel tegen de 9 beste teams uit o.a. Den Bosch, Arnhem, Zwolle, Stadskanaal en Diemen.

Mede door creatieve details hebben ze de winst kunnen pakken in een sterk deelnemersveld met enthousiaste en gedreven huttenbouwers. Ze wonnen hierbij de prachtige prijs; een weekendje weg. (Meer tekst onder foto)

Hutcraft is een initiatief van de Arnhemse gymleraar Rutger Verhagen, die de Hutcraft box heeft ontwikkeld met alle benodigdheden voor de huttenbouwer. Het doel is kinderen weer ouderwets en meer buiten te laten spelen. Uit cijfers van het Mulier Instituut 2011 blijkt dat in toen 1 op de 5 kinderen nog geen uur per dag buiten speelde. In 2020 was dit al 1 op de 4.

Eén reactie

Geef een reactie