Boete voor telefoongebruik achter het stuur

De boete voor het vasthouden en gebruiken van een mobiele telefoon achter het stuur is al een tijdje flink verhoogd. Deze boete ging van €.240 naar €.340. Toch een bedrag om even over na te denken voordat je als bestuurder je telefoon in de hand neemt. Dat lijkt echter niet zo te zijn.

Gisteren werd er een controle gedaan op de A15 tussen Gorinchem en Europoort Rotterdam. De politie gebruikte daarvoor een touringcar en kon daardoor, vanaf meer hoogte, keurig in de auto’s kijken en controleren of de bestuurders zich aan de regels hielden.

Daarbij werden diverse overtredingen geconstateerd en beboet. 70 chauffeurs kregen een bekeuring voor misdragingen op de snelweg. Opvallend was het aantal bekeuringen die zijn uitgeschreven voor het gebruik van de telefoon achter het stuur. Dit waren er maar liefst zo’n 200. Bij het bedrag van van de boete komt ook nog eens € .9.– administratie kosten.

Geef een reactie