Overdracht sleutels woningen Bagijnenwalstraat

Donderdagmiddag kreeg de Bagijnenwalstraat een feestelijk tintje. De bestrating is zo goed als af en bij een groot deel van de woningen hing een splinternieuwe vlag uit. Een stel statafels en de mogelijk om een drankje of hapje te nuttigen wees erop dat er iets te vieren was. Al snel werd het doel van het feestelijke aanzicht duidelijk. Symbolisch werden de woningen aan de eigenaren overgedragen door uitreiking van een reusachtige sleutel aan een van de families die hier gaan wonen.

Bij zo’n uitreiking worden natuurlijk de nodige woorden uitgesproken. Een van de sprekers was Wethouder Dick van Zanten die na zijn speech de reusachtige sleutel aan een stel met 2 kleine kinderen. Ook symbolisch werd de sleutel gebruikt om de deur van hun woning te openen. De gevel van de woning was voor de gelegenheid voorzien van een grote rode strik.

Er werden bloemen en wat kleine geschenken uitgedeeld en voor de 2 kinderen van de nieuwe bewoners was er een shirtje met daarop de tekst: “De Heldin van Gorkum”. Veel aandacht hadden zij er nog niet voor. De kleinste lag nog in de wandelwagen en de wat oudere vond de spelcomputer leuker.

Epicurus en Van Wijnen zijn de realisatie van dit plan in het gebied Bastion II aangegaan, in nauwe samenwerking met Gemeente Gorinchem. EUP Design heeft getekend voor het ontwerp van de woningen. Van der Brugge Makelaardij hielp de toekomstige bewoners met het zoeken naar hun nieuwe droomwoning. (Meer tekst onder video)

Een dezer dagen wordt de straat weer geopend voor verkeer. Dit nadat deze zo’n jaar afgesloten was geweest. Of dit alles op gaat lossen voor het verkeer is nog niet zo zeker. Enige rioleringswerken op deze locatie zullen nog afgewerkt moeten worden.

helden 2
helden 3
helden 4
helden 6
helden 7
helden 8
helden 9
helden 10
helden 11
helden 12
helden 13
helden 14
helden 15
Helden 1
helden 16
previous arrow
next arrow
Shadow

Geef een reactie