De Arkelburcht viert Burendag

Iedere vierde zaterdag van september wordt op  een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds een Burendag gevierd. Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar was de behoefte aan samen zijn met elkaar nog groter dan voorheen. De coronacrisis maakte deze Burendag in 2020 onmogelijk.

Voor de feestcommissie van de Arkelburcht aan de Concordiaweg, die regelmatig wat organiseert voor de bewoners om de saamhorigheid wat te vergroten en vooral om elkaar weer te ontmoeten, was Burendag de eerste keer om dit weer eens waar te maken. De feestcommissie had een keurig programma in elkaar gezet om de bewoners (oud of minder oud) een fijne burendag te bezorgen.

De burendag werd bij de Arkelburcht tevens gebruikt om samen de gezamenlijke tuin wat op te knappen. Uiteraard was dat voor de bewoners (soms 90 tot 95 jaar) niet altijd mogelijk om daaraan mee te doen. Niet erg, want er waren ook activiteiten waar zij wel, en heel graag, konden deelnemen. Zo begon de dag met koffie en taart, werd er tussendoor van een heerlijke lunch genoten en werd de burendag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Het werd een fijne dag. Een dag die de allen heel goed heeft gedaan. Een burendag om de saamhorigheid onder allen, met daarbij ook de oudere bewoners, te vergroten.

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting

Geef een reactie