Art & Design Awards voor scholieren bij start Arts & Design Week Gorinchem

Vrijdag 1 oktober ontvingen een aantal middelbare scholieren de Gorcum Art & Design Awards, een prijs voor de beste ontwerpen van middelbare scholieren. De uitreiking vond plaats tijdens de besloten opening van de vierde Gorcum Art & Design Week in het Gorcums Museum. Ruim 200 leerlingen van het voortgezet onderwijs deden mee en stuurden samen 180 ontwerpen in. Dit jaar was het thema: Wat laat je na, wat zal men zeggen, een uitloper van de tentoonstelling ‘Een monument voor de BKR’ en het ‘Hugo de Groot jaar’. De ontwerpen van de 200 middelbare scholieren zijn nog tot en met 10 oktober te bekijken in het Gorcums Museum, van dinsdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is deze maand gratis. De winnende scholieren zijn:
Foto: Domenica Muilwijk

  • Gorcum Art & Design Award – onderdeel Art – kunstwerk ‘Waarom worden kermis mensen vaak onderschat?’ – Ramon Scherff, Carmen Scherff, Aad van der Meer en Thijmen Fortuyn – school: Vakschool ’t Gilde;
  • Gorcum Art & Design Award – onderdeel Design – kunstwerk ‘Oud of the best kraag’ – Lieke de Rover – school: Tienercollege;
  • Gorcum Art & Design Award – onderdeel Uitvoering – Gesamtkunstwerk verwijzend naar de boekenkist – 3e jaars leerlingen Fortes Lyceum.(Meer tekst onder video)

Gorcum Art & Design Week zet kunstvakken in de spotlight

Wethouder cultuur Dick van Zanten: “Maar weinig leerlingen kiezen voor kunstvakken in hun examenpakket. Dat is jammer, want de vraag naar creatieve denkers en vakmensen neemt alleen maar toe. Om het belang en de lol van kunstvakken onder de aandacht te brengen, organiseert Gorinchem Inspireert in samenwerking met De Windroos, Omnia College, Fortes Lyceum, Vakschool ’t Gilde en het Tienercollege voor de vierde keer de Gorcum Art & Design Week. Met de prijsvraag om ontwerpen in te leveren voor de Gorcum Art & Design Awards.” 

Uitreiking Gorcum Art & Design Awards

Award

Wethouder onderwijs Ro van Doesburg reikte de awards uit aan de winnaars. “De juryleden kunstenaars Marco van Trigt (tevens maker van de Award) en Jack van Mildert en museumdirecteur Lisette Colijn hebben jullie ontwerpen uitgekozen. Van harte gefeliciteerd met deze awards! Ik ben erg trots dat jullie en zoveel andere leerlingen al jullie creativiteit uit de kast hebben gehaald om iets te ontwerpen voor de Gorcum Art & Design Awards. We hopen dat jullie interesse in kunst is aangewakkerd en wellicht dat sommigen van jullie een kunstvak als examenvak zullen kiezen.” 

Publieksprijs

Ook mag het publiek een winnaar kiezen. Stemmen kan tijdens de expositie in het Gorcums Museum t/m 10 oktober. De publieksprijs wordt in de week van 11 oktober uitgereikt aan de scholier die de meeste stemmen van het publiek ontvangt.

2021-10-02_091136
2021-10-02_091044
2021-10-02_091021
2021-10-02_091003
2021-10-01_163716
2021-10-02_091118
2021-10-02_091103
previous arrow
next arrow
Shadow

Geef een reactie