Reflecties in tuin Hofje van Van Aerden

Leerdam: In de buitentuin van het Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam is in de maand oktober een tentoonstelling te zien van negen vrouwelijke kunstenaars die met hun werk reflecteren op de omgeving, de bewoners en de tijd. Er zijn beelden, objecten en installaties in uiteenlopende materialen als brons, glas, keramiek, staal en andere. Door de beslotenheid van de tuin is een intieme tentoonstelling ontstaan die van dinsdag- t/m zaterdagmiddag vrij toegankelijk is. De meeste kunstenaars laten bestaand werk zien, sommigen maakten nieuw werk speciaal voor de tentoonstelling.

Het Hofje is een hofje en museum dat is gebouwd in 1770 naar aanleiding van het testament van de in 1764 op 92-jarige leeftijd overleden Maria Ponderus, weduwe van Pieter van Aerden. Nog altijd biedt het huisvesting aan ongehuwde, protestantse dames. (Meer tekst onder foto)

Merel Holleboom, Zandloper, 2016; staal, lexaan, boekweitdoppen
Mirjam Veldhuis, Lump, Momo & Ferdinand (uit de serie Humble Beginnings), 2014; aardewerk
Patricia Overdam, Dames van weleer, 2021; gecast glas, rvs
Esther Jiskoot, Pensament, 2016; keramiek, glas
Patricia Overdam, Dames van weleer, 2021; gecast glas, rvs
Mirjam Veldhuis, Lump, Momo & Ferdinand (uit de serie Humble Beginnings), 2014; aardewerk
Merel Holleboom, Zandloper, 2016; staal, lexaan, boekweitdoppen
previous arrow
next arrow
 
Shadow

Deelnemende kunstenaars zijn Mariëlle van den Bergh (Eindhoven), Merel Holleboom (Nijmegen), Esther Jiskoot (Amsterdam), Patricia Overdam (Kedichem), Beatrijs Schweitzer Leerdam), Nienke Sikkema Amsterdam), Rita van der Vegt (Amsterdam), Mirjam Veldhuis (Stadskanaal) en Marinke van Zandwijk (Rhenoy). De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Vijfheerenlanden.

Hofje van Mevrouw van Aerden, Kerkstraat 67, 4141 AZ Leerdam. Van 1 t/m 30 oktober 2021. Open: di t/m za 13-17 uur. www.hofjevanaerden.nl

Geef een reactie