Laatste struikelstenen in Gorinchem geplaatst

Dinsdagochtend werden door de Stichting Struikelsteentjes Gorinchem de laatste vier struikelstenen geplaatst voor de deur van Kalkhaven 46. Vanaf dit adres werden vier leden van de familie Vos ruw weggevoerd naar Auschwitz en Midden-Europa om daar te worden vermoord. Dit waren Philip Vos, Reina Mathilda Vos-van Vriesland, Emanuel Vos en Philip Jaques Vos. De doelstelling van Stichting Struikelsteentjes Gorinchem is om alle Gorinchemse Joden, die in de 2e wereldoorlog slachtoffer zijn geworden van het nazibewind, herdenken d.m.v. een Struikelsteentje op de plaats, waar deze voor of tijdens de oorlog woonde.

foto: GP-buro

Alle te plaatsen steentjes zijn nu gelegd en kan dit project worden afgesloten. Twee gemeentelijke stratenmakers kwamen er aan te pas om de vier steentjes te plaatsen. Een klein gezelschap kwam hiervoor naar de Kalhaven om dit moment bij te wonen. Ook burgemeester Reinie Melissant-Briene was erbij. Tijdens de werkzaamheden werd door de burgemeester en leden van de stichting nog een woordje gesproken te nagedachtenis van de slachtoffers. (Meer tekst onder foto)

Nadat de steentjes op hun plaats lagen volgde er nog een minuut stilte en werden er bloemen achter gelaten bij de struikelsteentjes.

Geef een reactie