Schoolkinderen leggen bloemen bij Joods monument

Dinsdagavond 5 oktober legden 3 scholen van de Meander scholengroep, Poorter, Anne Frank en J.P.Waale, bloemen bij het gedenkteken op het Melkpad te Gorinchem. Daarbij werden door burgemeester Reinie Melissant, namens de gemeente, en de Meander scholengemeenschap enkele kransen gelegd. Mohamed Boukrouche was gevraagd om de kinderen toe te spreken.

Daarna volgden kransen, gelegd namens gemeente en Meander scholengemeenschap. Leerlingen van de 3 scholen hadden hun ideeën opgeschreven en lazen deze voor. (Meer tekst onder foto)

foto: GP-buro
foto: GP-buro

Tot slot kwamen de leerlingen, per twee, naar voren om in een kring ieder een bloem neer te leggen.

De Meander Scholengemeenschap, bestaande uit de basisscholen Anne Frank, J.P. Waale en De Poorter, heeft het monument geadopteerd. De adoptie van en de herdenking bij het monument heeft een vaste plek in het onderwijs van de drie scholen.

foto: GP-buro

Geef een reactie