Opfriscursus Autorijden voor Senioren

Donderdag 11 november organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Gorinchem en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. Deze cursus is bedoeld voor senioren om met hen de actuele verkeerstheoriekennis door te nemen, maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat u zo lang mogelijk mobiel blijft. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Wanneer: donderdag 11 november 2021

Waar: kantine van SVW Gorinchem, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem

Duur van de cursus: ochtendsessie 08.30 tot 12.00 uur of middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?

Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Iedere belangstellende, ouder dan 67 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woont in de gemeente Gorinchem.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. (Meer tekst onder foto)

eigen foto

Kosten

De eigen bijdrage is € 15,00, graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 3 november 2021.

(Het grootste deel van de kosten, ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid)

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Geef een reactie