The Farewell bij het IFFG

Lulu Wang

De Monday Movie Nights van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) vinden plaats op de laatste maandagavond van de maand. En ook dit najaar weet het IFFG weer een paar mooie titels naar Gorinchem te halen.

Maandagavond 25 oktober om 20.15 uur staat er een publiekslieveling van regisseur Lulu Wang op het programma. The Farewell is een goedgehumeurd en fijngevoelig drama met een aanwezige milde melancholie. Voor de Chinees-Amerikaanse regisseur en scenarioschrijver Wang is het bovendien een persoonlijke film. Het familieportret is gevuld met warmte en liefde. Velen kennen de regisseur van haar debuutroman Het Lelietheater, waarmee zij in 1997 doorbrak. Zij is een van oorsprong Chinese schrijfster, die sinds 1986 in Nederland woont.

In haar film The Farewell komt de familie van Billi erachter dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft en ze besluiten om haar niet in te lichten. Daarom wordt er een smoes verzonnen zodat de familiebijeenkomst bij oma niet te veel opvalt, in de vorm van het haastig geplande huwelijk van Billi’s neef. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen opgaf, namelijk haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van liefde.

The Monday Movie Nights vinden plaats in theater De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64 in Gorinchem. Meer informatie en tickets: iffg.nl

foto: IFFG

Geef een reactie