Stokje overgedragen op Natuurcentrum

Afgelopen donderdag heeft Jack Oostrum officieel het stokje van de stichting Vrienden van de Gorinchemse Kinderboerderij overgedragen aan de bestuursvoorzitter van het Natuurcentrum, Ada Jansen.

De stichting Vrienden van de Gorinchemse Kinderboerderij leverde regelmatig donaties aan de kinderboerderij op het Natuurcentrum. Dat kon zij doen dankzij de donaties die de stichting ontving van diverse donateurs, Vrienden. Na een moeilijke periode is het Natuurcentrum, waaronder de kinderboerderij, op dit moment weer volop in ontwikkeling. De besturen van de stichting Vrienden van de Gorinchemse Kinderboerderij en van Natuurcentrum Gorinchem hebben geconstateerd dat het niet langer een meerwaarde heeft om beide stichtingen afzonderlijk voort te zetten. Integendeel: de administratieve taken kunnen beter in één stichting worden uitgevoerd, het vinden van nieuwe bestuursleden wordt daarmee vereenvoudigd en de dubbele bankkosten kunnen worden bespaard. Daarom is het besluit genomen om beide stichtingen te fuseren, dit gaat het meest eenvoudig door het opheffen van de afzonderlijke stichting Vrienden van de Gorinchemse Kinderboerderij. Het bedrag dat de stichting nog had is door het Natuurcentrum uitgegeven aan drie mooie doelen; de twee mini-ezels genaamd Tinus & Guus als nieuwe bewoners, een digitaal scherm dat gebruikt wordt voor promotionele doeleinden op het terrein en twee insectenhotels. Het Natuurcentrum heeft donderdag 14 oktober de Vrienden, onder het genot van een hapje en een drankje, bedankt voor hun bijdrage. Zij hebben die avond ook nader kennisgemaakt met Tinus en Guus, en de andere aankopen kunnen bewonderen. (Meer tekst onder foto)

Met het opheffen van de afzonderlijke stichting Vrienden van de Gorinchemse Kinderboerderij zijn ook de automatische incasso’s gestopt. Omdat het Natuurcentrum graag een beroep blijft doen op de steun van donateurs is er de mogelijkheid een nieuw machtigingsformulier in te vullen.

Wilt u het Natuurcentrum ook steunen met een bijdrage? Scan dan bijgaande QR code voor een (eenmalige) bijdrage of neem contact op via info@ncgorcum.nl of 0183 630911.

Geef een reactie