Gorcumse literatuurprijzen 2021 uitgereikt

Woensdagavond 13 oktober was burgemeester Reinie Melissant aanwezig bij de boekpresentatie van de Gorinchemse Literatuurpijs. Ook de prijswinnaars bij de literatuur- en dichtwedstrijd van 2021 werd gevraagd te schrijven in het kader van het Hugo de Groot jaar, met daarbij de opdracht: schrijf een gedicht of een verhaal over het thema “Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?”  De prijzen werden uitgereikt in het Arsenaal van Slot Loevestein.

De feestelijke prijsuitreiking op Slot Loevestein, werd gecombineerd met de boekpresentatie. Het boek bevat een selectie van de inzendingen en de winnaars, met daarnaast interviews en (historische) bijdragen. De burgemeester ontving het eerste exemplaar van het boek “Hugo de Groot en zijn nalatenschap”. Tevens was er een exemplaar voor iedereen die in het boek staat.

De zes prijswinnaars van de Literatuurprijs 2021 zijn:

  • Onderbouw verhalen (12 t/m 15 jaar): Naomi Bos uit Werkendam, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Verloren vondst.
  • Onderbouw gedichten (12 t/m 15 jaar): Lara Krijgsman uit Gorinchem, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Wil ik zijn als een kaars
  • Bovenbouw verhalen (16 t/m 19 jaar): Karlijn Roozendaal uit ‘s-Gravenhage, leerling van het Christelijk Lyceum Zandvliet, met Het is niet mijn schuld dat ik mama’s ogen heb.
  • Bovenbouw gedichten (16 t/m 19 jaar): Kathelijne Geleijnse uit Giessen, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Het boek.
  • Volwassenen verhalen (20 jaar en ouder): Daniëlle van den Heuvel uit Breda met Hora ruit!
  • Volwassenen gedichten (20 jaar en ouder): Els Kentie-Groeneveld uit Nieuwendijk met Een glimlach blijft.

Het boek is bij de Gorinchemse boekhandels te koop voor een bedrag van € 10,00. Op Slot Loevestein kunt u ook de Literatuur route doen, dit kan van 15 t/m. 31 oktober. Door een QR-code kan het werk van de winnaars worden gelezen.

De avond werd opgeluisterd door musici van ‘De Bazuin’. Verrassend was ook de medewerking van Hugo zelf, in eigen persoon en op film. Hij kondigde de opening van de Literatuur route aan, die van 15 tot en met 31 oktober op Loevestein te bewonderen is en waarop met een QR-code het werk van de winnaars te lezen is.

 V.r.n.l. Daniëlle van den Heuvel, Els Kentie-Groeneveld, Lara Krijgsman, Kathelijne Geleijnse, Naomi Bos, Karlijn Roozendaal

Geef een reactie