Laatste gratis vestingrondleiding

Op zondag 31 oktober is er weer een gratis vestingrondleiding. Dit is de laatste van dit jaar. De vestingrondleiding gaat langs de voormalig militaire gebouwen, die bij de vesting horen en over het meest interessante deel van de vestingwal. De gids verteld wat over de militaire geschiedenis van Gorinchem, over de gebouwen en over de vestingwerken.

De start is om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt. De Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum organiseert deze vestingrondleiding.

De groepsgrootte is beperkt tot 12 personen. Gaarne aanmelden per email bij hugo.ouwerkerk@vestinggorinchem.nl

Audiogids op telefoon

Het is ook mogelijk om een wandeling te maken met een audiogids op uw telefoon. Aan de hand van een vertelstem en een duidelijke plattegrond op uw telefoon wordt u rondgeleid over de Gorinchemse vestingwal. Op de plattegrond wordt aangegeven waar u bent en de punten die u gehad heeft worden afgevinkt. Duurt het te lang, of wilt u tussendoor wat gaan drinken en eten. Geen probleem! U ziet waar u gebleven bent en kunt de wandeling zo weer oppikken.

U download de GRATIS ” IZI.TRAVEL“-wandeling op uw smartphone. Voor het downloaden en installeren van de App op uw telefoon, gaat u naar een App Store en zoekt u naar izi.travel.

U kunt de wandeling al vooraf bekijken en beluisteren op https://izi.travel/nl/0028-rondwandeling-vesting-gorinchem/nl

Geef een reactie