Opbrengst inleveractie wapens Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden

Opbrengst Gorinchem
Opbrengst Molenlanden

In de gemeentes Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden konden inwoners tijdens een inleveractie steekwapens en vuurwapens inleveren. In elke gemeente was een inleverpunt van de politie. De inleveractie was onderdeel van de landelijke actie in de Week van de Veiligheid.
Het is goed om te zien dat inwoners de mogelijkheid hebben aangegrepen om tijdens deze actie wapens in te leveren. Elk ingeleverd wapen is er één. En hiermee is de regio veiliger geworden.

Met de actie is er ook aandacht gevraagd en gekregen voor dit groeiend probleem. Landelijk worden meer wapens aangetroffen bij jongeren en jongvolwassenen. De gemeentes hopen dat de inleveractie heeft bijgedragen aan de bewustwording dat wapens niet de manier zijn om conflicten op te lossen.

Hieronder de resultaten per inleverpunt. Bij het inleverpunt in Hardinxveld-Giessendam zijn geen wapens ingeleverd. Dit kan te maken hebben met de beperkte openingstijden. Mogelijk hebben inwoners hun wapens in Gorinchem of Molenlanden ingeleverd.

Gorinchem

 • 2 vlindermessen
 • 3 stiletto’s
 • 3 messen
 • 7 bajonetten
 • 4 vuurwapens (2x enkelloops geweer, 2x pistool)
 • 2 imitatiepistolen
 • 1 luchtbuks
 • 2 alarmpistolen
 • 3 granaten
 • Diverse kalibers munitie
 • 39 patroonmagazijnen
 • Wat essentiële onderdelen van een vuurwapen

Molenlanden

 • 2 messen
 • 1 vilmes
 • 2 patroonhouder 9mm
 • 1 vuurwapen pistool
 • 1 imitatiepistool
 • 1 pijlen en boog
 • 1 soort kruisboog

Geef een reactie