Eerste vluchtelingen arriveren bij voormalig belastingkantoor

De problemen met de meer dan overvolle centra, waaronder Ter Apel, deed de gemeente anders besluiten. De opvanglocaties voor vluchtelingen zitten momenteel overvol. Door de toestroom van vluchtelingen in ons land heeft het ministerie alle gemeenten gevraagd mogelijkheden te onderzoeken voor (tijdelijke) noodopvang. De huidige situatie is momenteel zo nijpend dat zelfs voldoende noodopvang in ons land niet op tijd klaar is. Daarom zijn extra plaatsen nodig, voor de korte termijn.

foto: GP-buro

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd tijdelijk vluchtelingen op te vangen in het voormalig belastingkantoor aan de Vroedschapstraat. Medemenselijkheid en humanitaire gronden waren de meest gehoorde argumenten om toch in te stemmen met de noodopvang. Het gaat om het verblijf van 300 vluchtelingen voor de duur van maximaal 4 weken.

Vrijdag kwamen de eerste vluchtelingen uit het centrum Ter Apel naar Gorinchem. Zij namen in intrek in het voormalig belastingkantoor. Dit had voorheen ook al een keer als opvangcentrum gediend. De gemeente had tot pas geleden de bewoners beloofd, dat hier geen centrum voor vluchtelingen zou komen.

Zaterdag kwamen er nog meer vluchtelingen naar Gorinchem. Met touringcars werden mannen, vrouwen en kinderen bij het centrum afgeleverd. Zij werden opgevangen door vrijwilligers en hun plaats gebracht in de snel in orde gemaakte noodopvang.

Geef een reactie