Opening nieuw steunpunt Belastingdienst in stadhuis

Op woensdag 3 november opent de Belastingdienst in het stadhuis van Gorinchem het derde van tien landelijke steunpunten. Deze dienen als aanvulling op het reeds bestaande netwerk van 21 balies. Met het nieuwe steunpunt wil de Belastingdienst inwoners passende, persoonlijke dienstverlening bieden:  laagdrempelig en dichtbij huis. Inwoners van deze regio kunnen met al hun vragen over belastingen, toeslagen, betalingen en schulden in het stadhuis terecht voor een persoonlijke afspraak. 

Reinie Melissant (burgemeester Gorinchem), Liane Vlaskamp (algemeen directeur Particulieren Belastingdienst) en Bjorn Meijer (afdelingshoofd Dienstverlening Belastingdienst) geven toelichtingen op de samenwerking en doelstellingen om óók in deze regio passende, persoonlijke dienstverlening te bieden voor inwoners van deze regio. 

Later dit jaar opent de Belastingdienst nog een aantal steunpunten in regio’s waar een balie nog (relatief) verder weg is. De dienstverlening in een steunpunt is gelijkwaardig aan die in een balie. Een verschil is dat nieuw te openen steunpunten zijn gevestigd in overheidsgebouwen van gemeenten. 

Geef een reactie