Reizigerstunnel en hellingbaan station Gorinchem

Afgelopen weekend is er hard gewerkt bij het station, zowel boven als onder de grond. Vanaf maandag konden de treinen weer rijden tussen Dordrecht en Geldermalsen. Ook kunnen reizigers nu gebruikmaken van de nieuwe reizigerstunnel om naar de perrons te gaan. Deze is nog niet helemaal klaar. Tot eind van dit jaar werkt de aannemer de nieuwe tunnel en de luifels verder af. De komende maanden worden de wanden in de tunnel geschilderd, de vloertegels geplaatst en de plafonds bewerkt. De trap krijgt mooie natuurstenen tegels en de nieuwe lift is naar verwachting in de loop van december gereed. De laatste restpunten zoals de bestrating naar het Lindelaantje zullen begin volgend jaar gereed zijn.

Zijde Lindelaantje met hieronder de huidige situatie

De meest veranderingen op dit moment zijn zichtbaar aan de zijde van het Lindelaantje. Vanaf hier kan men nu via de reizigerstunnel naar perron 1 en via een hellingbaan naar perron 2 en straks tevens via een trap.

Gorkums Nieuw ging even proefdraaien vanaf het Lindelaantje. Zie video. Oh ja, het foutje in de titel hebben we al gezien. U ziet hier een stukje met de reizigerstunnel en de hellingbaan.

Geef een reactie