Kinderburgemeester voor Molenlanden

Tijdens de raadsvergadering lichtte Wietse Blok, namens de jury, de voordracht van de kinderburgemeester verder toe: “Tijdens het gesprek viel het enthousiasme van Fedde op. Hij gaf goed antwoord op de vragen en deed dit ook met humor. Niet onbelangrijk in de politiek. Fedde is een jongen die initiatief toont. Dit heeft hij in het verleden in zijn woonplaats Groot-Ammers al laten zien. Hij bezocht bijvoorbeeld al diverse keren op eigen initiatief de oudere mensen in het dorp. Daarnaast kletst hij graag, maar houdt zoals hij zelf zegt, ook van luisteren. We hebben er vertrouwen in dat Fedde de kinderen van de gemeente kan vertegenwoordigen. Uiteraard samen met de kinderambassadeurs.”

Na de officiële benoeming ontving hij de speciale kinderambtsketen uit handen van burgemeester Theo Segers.

Aan de slag

gemeente

Kinderburgemeester Fedde Linneweever: “Ik vind het heel leuk dat ik het komende jaar als kinderburgemeester aan de slag mag. Ik zou graag iets willen doen aan de eenzaamheid van mensen, vooral ouderen. Ook zou ik onze gemeente graag wat schoner willen maken en ervoor willen zorgen dat er meer plekken komen die rookvrij zijn. Ik hou erg van feestjes en gezelligheid, dus ik hoop dat ik bij veel dingen aanwezig kan zijn! Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas. Maar ook bij serieuze zaken zoals de dodenherdenking op 4 mei. Ik zal de komende tijd veel nieuwe mensen ontmoeten en dingen leren, daar heb ik veel zin in.”

Kinderambassadeurs

Naast de benoeming van de kinderburgemeester zijn aan de gemeenteraad ook vijf kinderambassadeurs voorgesteld. Deze kinderen hebben aangegeven graag mee te willen denken over onderwerpen die interessant zijn voor kinderen. Ook gaat de gemeente samen met de kinderburgemeester en de kinderambassadeurs bekijken hoe er nog meer kinderen betrokken kunnen worden bij de maatschappij, gemeente en politiek.

gemeente

Geef een reactie