Ik ben twee en ik zeg ‘nee’!

Menig ouder krijgt in de peuterperiode te maken met een peuter die ineens het woordje ‘nee’ lijkt te hebben uitgevonden. Je peuter wordt zich bewust van het feit dat hij een zelfstandig persoontje is met een eigen willetje. Voor ouders kan het dan zo lijken of hun peuter tegen alle regels in gaat, wat erg lastig kan zijn. Je peuter gaat in deze periode ook vaak op zoek naar de grenzen van wat wel en niet mag.

Op woensdag 3 november is er tijdens het PeuterCafé de mogelijkheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen over wat deze periode met jullie doet als ouders en hoe jullie hier mee omgaan. Een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau van Jong JGZ zal aanwezig zijn om tips en tricks met jullie te delen. Daarnaast wordt er deze ochtend van 10:30 tot 11:00 uur voorgelezen door een vrijwilligster van de Bibliotheek AanZet. Luisteren jullie ook gezellig mee?

Wil je andere moeders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten? Het kan allemaal op woensdagochtend in het PeuterCafé samen met je kindje! De gastvrouw beantwoordt wekelijks vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante onderwerpen en zijn er allerlei leuke activiteiten waaraan je samen met je kindje kunt deelnemen.

Meedoen aan de genoemde activiteit is niet verplicht; gewoon lekker komen spelen mag altijd. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Het PeuterCafé is elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.

Geef een reactie