Orgelmarathon Grote Kerk

Op zaterdag 20 november a.s. wordt van 9.00 tot 21.00 een psalmen- en orgelmarathon gehouden in de Grote Kerk van Gorinchem. In Nederland is een orgelmarathon eerder georganiseerd door Samuel Strijbis waarbij 5 organisten een avondvullend programma verzorgden. De psalmencomponent is een kopie van de organisten Marco den Toom en Andre van Vliet. Beide organisten organiseerden een aantal keren een psalmendag waarbij alle 150 psalmen ten gehore werden gebracht.

De titularis van de Grote Kerk, tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt in 2022 een marathon te gaan rennen in Afrika voor Open Doors. Open Doors is een stichting die wereldwijd opkomt voor vervolgende christenen en ook humanitaire ondersteuning biedt.

Arjan zal een stevig voorschot nemen door op zaterdag 20 november op alle 150 psalmen te improviseren.

De orgelmarathon begint om 9.00 en is in zijn geheel te volgen via een livestream via het YouTube-kanaal van Arjan Versluis. De krachttoer zal eindigen met een improvisatieconcert om 20.00 in de kerk over de laatste psalmen. Daarbij is publiek van harte welkom (let wel op de richtlijnen van de overheid). Van de aanwezigen wordt een minimale donatie van 10 euro voor het goede doel verwacht.

Geef een reactie