Sporten ontdekken tijdens de sportdomeindag op de Uilenhof

Bewegen en zorgen dat je conditie op peil blijft. Daar wordt op de Uilenhof veel aandacht aan besteed. Maar wat is nou een leuke sport om te doen? Dat is een vraag waar veel leerlingen soms lastig antwoord op kunnen geven.

Op de Uilenhof proberen ze de leerlingen daarom zoveel mogelijk in aanraking te laten komen met verschillende sporten. Dat doen ze door sportdomeindagen, tijdens het examenvak LO2, maar ook bijvoorbeeld door samenwerkingen met de gemeente Gorinchem op het gebied van sport. Op die manier kunnen leerlingen op een mooie manier onderzoeken welke sport het beste bij hen past.

Op de sportdomeindag van vorige week heeft klas 3 zich uit kunnen leven met kickboksen en schermen. Het thema zelfverdediging stond centraal tijdens de uitleg van de twee sporten. Dus hopelijk hebben de leerlingen een mooie basis en een boost in het zelfvertrouwen meegekregen.

Geef een reactie