Geslaagde tweede editie The Mall Skateschool

Dit jaar deden 64 jongeren mee aan de skateschool, georganiseerd door een groep skaters en jongerenwerkorganisatie The Mall Gorinchem. Ze volgden vijf uiteenlopende lessen om hun skate-techniek op een hoger niveau te brengen. Afgelopen vrijdag werd de tweede editie afgerond. 

Jongerenwerker Rayban Lee blikt tevreden terug: ‘Geweldig om te zien hoe deze activiteit een heel diverse groep van jongeren samenbindt en activeert. De skaters die zich inzetten als instructeur kregen bij de afsluiting verschillende spontane bedankjes van deelnemers en enthousiaste wijkbewoners.’ 

In mei 2022 start er opnieuw een gratis vijfdelige lessenreeks. Ook dromen jongeren van betere skatefaciliteiten, zoals een indoorlocatie voor in het najaar en de winterperiode. ‘We hebben verschillende mogelijkheden uitgezocht, maar vooralsnog zonder resultaat’, zegt Rayban. ‘Als iemand een grote ruimte tijdelijk beschikbaar heeft met een vlakke ondergrond, horen we het graag.’ Daarnaast wordt er nagedacht over een vernieuwd outdoor skatepark. ‘Er ontstaan mooie ideeën, waar we samen met skaters over in gesprek zijn met de gemeente en wijkpartners. Hopelijk kunnen we dit samen realiseren voor deze groeiende groep jongeren.’  

Tip voor een indoorlocatie? Stuur hem naar jongerenwerker Rayban: 06-51119929. 

 Instructeur Siebe Kuiper doet de ollie voor, een truc waarmee je een sprong maakt met het skateboard

Geef een reactie