De Koperen Knop ‘even’ Sinterklaashuis

Hardinxveld-Giessendam – Het is zover. Sint Nicolaas is gearriveerd. Kort geleden kwam hij aan met zijn stoomboot. En vanaf nu logeert hij in een echt museum. In Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. De kinderen kunnen hem daar verschillende middagen bezoeken, van 13.00 tot 17.00 uur. Het bezoek moet wel vooraf worden gereserveerd. Om aan te melden kijkt u op de website www.sinterklaashardinxveld.nl en de rest wijst vanzelf.
Foto: ter illustratie

Organisatie

Al vorig jaar was het de bedoeling dat Sint Nicolaas na zijn aankomst in Hardinxveld-Giessendam twee weken zou blijven logeren. Maar toen gooide de pandemie roet in het eten. Dit jaar gaat het echt gebeuren. Scholen zijn met name ‘s morgens welkom en in de middag is er volop gelegenheid voor individuele kinderen om bij de Sint op bezoek te gaan.

Wanneer welkom

Een bezoek brengen aan het Sinterklaashuis kan van 23 november tot en met 4 december 2021. Op dinsdag tot en met vrijdag houdt de Sint zitting van 13.00 – 17.00 uur, op zaterdag 27 november van 11.00 -17.00 uur en op zaterdag 4 december van 11.00 – 15.00 uur. Direct daarna vertrekt Sinterklaas met zijn aanhang naar het vliegtuig dat hem weer naar Spanje terugbrengt. Dan kan hij zijn verjaardag op 6 december in alle rust thuis vieren.

Het Sinterklaashuis

Het door de Sint in gebruik genomen museum vindt u op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Omdat alle binnen de regels van corona moet plaatsvinden, moet elk bezoek vooraf worden gereserveerd. Dat kan via www.sinterklaashardinxveld.nl.

U moet er wel rekening mee houden dat het museum op basis van de geldende maatregelen verplicht is om iedereen vanaf 13 jaar alleen toe te laten als deze in het bezit is van een coronatoegangsbewijs (QR-code).

Geef een reactie