Op zoek naar nieuwe kinderburgemeester

Naast burgemeester Reinie Melissant heeft Gorinchem sinds 2021 een echte kinderburgemeester. Deze eer is dit jaar aan de 10-jarige Samuël. Voor komend jaar (2022) zijn we op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester! Vindt uw kind het leuk om de burgemeester te helpen bij verschillende activiteiten. Zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en bezoeken bij 65-jarige huwelijken. Daarnaast gaat de kinderburgemeester ook de inhoud in. Hij heeft een aantal onderwerpen die hij wil aanpakken en verbeteren. Zo zet Samuël zich bijvoorbeeld in voor meer speelplaatsen, aandacht voor het milieu en de aanpak van pesten.
foto: GP-buro

De kinderburgemeester:

  • woont in Gorinchem
  • zit in groep 7 (basisschool of school voor speciaal onderwijs)
  • durft voor grote groepen te staan en ook wat te zeggen

Is uw kind enthousiast? Laat uw kind dan solliciteren voor 25 november 2021. Dit kan door een filmpje te maken waarin uw kind zicht voorstelt, uitlegt wat hij/zij belangrijk vindt en waarom uw kind de burgemeester kan helpen bij haar werk. Lukt dit niet? Dan is een e-mail of brief aan de burgemeester ook goed. Belangrijk is dat de ouders de brief ook ondertekenen. Het filmpje of e-mail kan gestuurd worden naar kinderburgemeester@gorinchem.nl. De brief kan naar de gemeente Gorinchem gestuurd worden.

De burgemeester nodigt na 25 november 3 kinderen uit die op het stadhuis kennis mogen maken en zich presenteren aan de burgemeester. De burgemeester kiest vervolgens de nieuwe kinderburgemeester.

Onze huidige kinderburgemeester, de 10-jarige Samuël, kreeg begin dit jaar de ambtsketen omgehangen. Hieronder ziet u hoe dat ging!

Geef een reactie