Gratis voorlichtingsbijeenkomst over hevig menstrueel bloedverlies

Een bloedserieus probleem

Ellesie Vrouwenkliniek houdt op 30 november een online voorlichtingsavond over hevig menstrueel bloedverlies. De kliniek, met vestigingen in Boxmeer en Gorinchem, wil vrouwen informeren over de mogelijkheden om een hevige menstruatie te verlichten.

Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van hevig menstrueel bloedverlies. In Nederland zijn dit ongeveer 500.000 vrouwen. Teveel vrouwen lopen door met ernstige menstruatieproblemen. Uit online onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat maar 54% voor dit probleem naar de huisarts gaat en slechts 29% bij de gynaecoloog belandt.

Els van Doorn (medisch directeur en gynaecoloog Ellesie): ‘’Vaak denken vrouwen dat het erbij hoort en dat ze ermee moeten leren leven. Soms is het bloedverlies zo hevig dat meisjes en vrouwen amper hun dagelijks werk of schoolopdrachten kunnen doen. Het bloedverlies verstoort hun leven en zelfvertrouwen dusdanig dat de maandelijkse periode een té grote stempel drukt op de levensvreugde.’’

Onderzoek en behandeling
Veranderingen van de hormoonhuishouding zijn meestal de oorzaak van veel vaginaal bloedverlies. Soms zijn myomen of poliepen de boosdoeners. De exacte oorzaak is niet altijd te achterhalen, maar om gezondheidsrisico’s uit te sluiten is het wél belangrijk onderzoek te laten doen. Er kunnen namelijk ook onderliggende aandoeningen spelen, zoals endometriose of een stollingsstoornis. Er zijn diverse behandelingen mogelijk.

Els: ‘’Wij nodigen alle vrouwen van harte uit voor onze gratis voorlichtingsavond. Ik vertel die avond meer over wat oorzaken en behandelmogelijkheden zijn voor hevig bloedverlies. Vrouwen zijn daarna, maar uiteraard ook nu al, van harte welkom om contact met ons behandelcentrum op te nemen. In een persoonlijk gesprek kijken we wat wij kunnen betekenen. Met een doorverwijzing van de huisarts, worden onze behandelingen vergoed door zorgverzekeraars. ’’

Geef een reactie