Glasvezel voor de hele stad

Vanaf volgend jaar start de aanleg van een glasvezelnetwerk in de hele stad. Voor ruim 16.000 adressen wordt een open glasvezelnetwerk aangelegd. Om dit te realiseren start de gemeente een samenwerking met het bedrijf E-fiber. Zij gaan zorgdragen voor de aanleg en het beheer van het netwerk. 

Elk adres een gratis aansluiting

Met de keuze voor E-Fiber kiest de gemeente voor een partner die veel ervaring heeft met het aanleggen van open glasvezelnetwerken in steden en dorpen in heel het land. Bij de samenwerking is afgesproken dat inwoners en bedrijven gratis een aansluiting krijgen op het open netwerk. Kiest iemand er voor nu nog niet mee te doen, dan wordt het glasvezelnetwerk wel aangelegd maar bergen ze de draad onzichtbaar op. 

Online bereikbaar belangrijker dan ooit

Wethouder Joost van der Geest: “Een snelle, betrouwbare en stabiele netwerkverbinding is vandaag de dag essentieel. We doen steeds meer online en dit is natuurlijk de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling gekomen. Wie kan, werkt tegenwoordig bijna de hele week thuis. Maar ook voor bedrijven is goed internet van belang. Bijvoorbeeld voor de technische bedrijven, die zware applicaties nodig hebben, en voor de dienstverlenende sector. Met de aanleg van glasvezel in heel Gorinchem investeren we in optimale digitale bereikbaarheid. Zo versterken we ons woon- en werkklimaat in de stad, werken we aan onze ambities om te vernieuwen én verbinden.” 

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten in het voorjaar 2022. De aanleg gebeurt in fases. E-fiber zal inwoners straks informeren over de mogelijkheden en het aanbod. Maar ook over de werkzaamheden die plaatsvinden. Deze worden per straat uitgevoerd zodat mogelijke hinder beperkt en kort zal zijn. Naar verwachting de werkzaamheden binnen twee jaar afgerond en is iedereen die dat wil aangesloten. 

Geef een reactie