Culturele Zondag Gorinchem 12 december

Culturele zondag gaat door!

De culturele zondag op 12 december gaat gewoon door, zij het met iets minder deelnemers. De beide musea, molen de Hoop en meeste galeries en ateliers zijn gewoon geopend en gratis toegankelijk met inachtneming van de corona maatregelen. De live optredens in het Zevende Huis, bistro Piccolo en theater Peeriscoop zijn gecanceld.

In het Gorcums museum is de tentoonstelling ‘Kleur tonen’ te zien naast de historische collectie en het verhaal van de martelaren van Gorinchem. In het Hendrick Hamel museum is naast het verhaal van de ontdekker van Korea een expositie van Cordula van der Stadt waarin zij in 20 olieverfschilderijen op kleurrijke wijze verbinding legt tussen Nederland en Zuid-Korea.

lood creaties – foto: Leo

In de Burgstraat zijn galeries De Burgpoort en Sterke Kunst geopend met leuke cadeau ideeën voor de kerst. Voor antiquarische cadeautjes kan men terecht bij nieuwkomer ‘De Juf’ in de Haarstraat 15. Op de Langendijk is De Weverij geopend en bij Kunst bij Karel exposeren twee nieuwe kunstenaars. Molen De Hoop is geopend met de expositie van lood creaties en in de Kruitmagazijnen zijn abstracte werken te zien van Gerard van Klei. In het atelier voor clavecimbelbouw vertelt Boudewijn Verhoef graag over dit eeuwenoude ambacht.

Geef een reactie